جایزه نوبل شیمی ۲۰۱۷ به Jacques Dubochet , Joachim Frank Richard Henderson برای توسعه میکروسکوپ الکترونی کریو (cryo-EM) برای تشخیص ساختار بیو مولکول ها تعلق گرفت .
میکروسکوپ الکترونی کریو یک تکنیک است که امکان تهیه یک عکس سه بعدی در مقیاس اتمی از مولکول های زیستی را فراهم می کند. این دستگاه می تواند تصاویری از مولکول های زیستی ثبت کند که با تکنیک های موجود قبلی قابل مشاهده نبودند .
Henderson پیشگام استفاده از میکروسکوپ الکترونی برای مشاهده پروتئین هاست . به همین وسیله ، او در سال ۱۹۹۰ اولین تصویر درمقیاس اتمی از یک پروتئین به نام bacteriorhodopsin را تولید کرد .
فرانک یک متد انالیز تصویر را توسعه داد که به کامپیوتر اجازه می دهد که با استفاده از تعداد زیادی تصویر دو بعدی T تصویر سه بعدی با رزولوشن بالا از مولکول زیستی بسازد ،که باعث افزایش کیفیت تصاویر بیو مولکول ها شد.
نمونه های بیولوژیک در اثر خلا میکروسکوپ الکترونی خشک شده و از بین می رود. Dubochet این موضوع را به وسیله فریز سریع نمونه ها در مایعی با دمای ۱۷۳- سانتی گراد به منظور تشکیل یک شیشه یخی به جای کریستال حل کرد.
میکروسکوپ الکترونی کریو به دانشمندان امکان آشکار سازی نحوه تحرک پروتئین ها و نحوه بر هم کنش آنها با دیگر مولکول ها ، فریز شدن و مشاهده آنها در مراحل میانی را فراهم می کند. این وسیله می تواند دانسته های مارا در مورد اهداف دارویی و فرایند های بیولوژیکی افزایش دهد.
این مقاله توسط سایت COMPOUNDCHEM.COM تولید و به وسیله وبسایت CHEMINFINITY.COM ترجمه شده است . کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.